Uncategorized

Со посредство на ЗНМ повлечени две тужби против новинар (2012)

Со посредство на Здружението на новинари на Македонија, Исламската верска заедница во Република Македонија на крајот од месец декември 2011 година повлече две тужби за клевета и навреда, поднесени во 2010 година, против новинарот Тони Ангеловски.

Тужбите се поднесени поради објавен текст во неделникот „Форум“, во кој се пренесуваат обвинувања за работата на секретарот на ИВЗ, Африм Тахири.

По јавното извинување на новинарот Ангеловски за изнесени невистини против Тахири и ИВЗ, раководството на Исламската верска заедница и Тахири ги повлекоа тужбите.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: